Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Εμείς, οι άλλοι και οι επιλογές μας



Όταν αγαπάς τις επιλογές σου, αγαπάς εσένα.
Κι όταν αγαπάς εσένα, αυτό που προέχει είναι να ζεις με έναν τρόπο τέτοιο, που να ικανοποιεί εσένα. Να κάνεις αυτό που εσύ αγαπάς. Όχι αυτό που αγαπούν οι άλλοι.

Όταν αγαπάς εσένα, χρησιμοποιείς αυτή την αγάπη για να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με τους άλλους, και δε ζητάς, ούτε επιδιώκεις απεγνωσμένα την αγάπη των άλλων για εσένα και τις επιλογές σου. 

Όταν η φροντίδα του εαυτού σου είναι το πρωταρχικό μέλημά σου, τότε οι επιλογές σου φροντίζουν κι αυτές την ψυχή σου.
Γιατί ξέρεις πως, μόνο μέσα από τη φροντίδα και την αγάπη του εαυτού σου, θα μπορέσεις να είσαι εκεί για τους άλλους με έναν τρόπο γνήσιο και αληθινό. Και οι άλλοι θα ανταποκριθούν σε αυτή τη γνησιότητα. Κι εσύ στη δική τους. Και πάει λέγοντας...

Φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι...
Για να αγαπάς εσένα, πρέπει να έχεις μάθει να το κάνεις. 
Το να σε αγαπάς σημαίνει ότι οι επιλογές σου πάντα εκεί οδηγούν... στην αγάπη. Συγκεκριμένα, στην αύξηση της αγάπης απέναντι σε 'σένα. 
Είναι οι επιλογές που δεν τις λες, απλά τις κάνεις.
Είναι οι αποφάσεις, όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις σου, και στον τρόπο που ζεις.
Που δεν ''κραυγάζεις'' γι' αυτές, μόνο τις ζεις. 
Που τις αγαπάς μόνος, χωρίς να περιμένεις από τους άλλους να τις αγαπήσουν.  

Ακόμα κι εκείνες τις επιλογές που σε απομάκρυναν από την αγάπη για τον εαυτό σου (μ' αυτή την έννοια, οι ''λάθος'' επιλογές), και σε έκαναν να μετανιώσεις γι' αυτές, τις αγαπάς κι αυτές. 
Δεν τις διαγράφεις. Δε φέρεσαι σαν ποτέ να μην υπήρξαν. Τις κάνεις κι αυτές δικές σου και δέχεσαι ότι έπαιξαν το ρόλο τους στη ζωή σου. 
Γιατί όταν αγαπάς τον εαυτό σου, του δίνεις το περιθώριο να πάει και προς εκείνη την κατεύθυνση που αργότερα εσύ ορίζεις ως ''λάθος''. Κατανοείς τους λόγους που πήγε εκεί. Τον συγχωρείς. Και μέσα από αυτή τη συγχώρεση, τη βαθιά κι ειλικρινή, που ακολουθεί το σεβασμό του εαυτού σου, πας ένα βήμα παρακάτω. 

Έτσι προχωράς στην πορεία της ζωής, μέσα από τη συγχώρεση, τη συνδιαλλαγή και τη συμφιλίωση με τους άλλους, αλλά πολύ περισσότερο με τον ίδιο σου τον εαυτό...










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου